Vinovat de spalare de bani: Silk Road face victime printre politisti

Agentul secret suspectat ca ar fi furat contravaloarea a 820,000 de dolari in bitcoin dupa ce a lucrat la capturarea si inchiderea faimosului Silk Road, a pledat vinovat in fata acuzatiilor de spalare de bani si obstructionare a justitiei.

Shaun W Bridges a facut parte din echipa ce a investigat site-ul Silk Road, un site din deep web ce facilita vinderea de produse ilegale printre care arme sau droguri.

In declaratia sa el recunoaste ca la momentul respectiv a extras 20,000 BTC din conturile Silk Road si i-a mutat intr-un portofel ce era sub controlul sau. A reusit sa faca acest lucru resetand un numar de parole si pin-uri ale conturilor utilizatorilor ce inca aveau bani depusi in portofelele pe care site-ul le oferea.

La putin timp dupa ce Bridges a furat suma de bitcoin, a mutat-o intr-un cont al defunctului MtGox.

Intre Martie si Mai 2013 a schimbat continuu bitcoinii in dolari, transferand in total 820,000$ intr-un fond de investitii privat ca mai apoi, in Iunie 2014, sa-i transfere intr-un cont bancar controlat de el si inca o alta persoana.

Bridges a recunoscut ca a furat o suma importanta de bani in timp de lucra ca agent al serviciilor secrete ale Statelor Unite, lucru prin care a deteriorat, printre altele, perceptia publicului asupra institutiei” a declarat procurorul Melinda Haag.

Richard Weber, seful diviziei de investigatii criminale a Fiscului a catalogat cazul ca un exemplu vis-a-vis de expertiza financiara pe care unii agenti o detin.

Prin analiza blockchain-ului si a datelor de pe serverele Silk Road am reusit sa luam urma banilor, ceea ce ne-a condus in final la acuzatul Shawn Bridges.

Bridges este programat pentru a fi condamnat pe 7 Decembrie, putand primi un maxim de 20 de ani de inchisoare si o amenda de pana la 250,000 de dolari.

Comments (No)

Lasa un raspuns