Cum se cumpara Ripple si ce este aceasta moneda

In ciuda faptului ca Bitcoin este in continuare regele de pe piata criptomonedelor, totusi exista multe pretendente la tronul sau, iar unele dintre aceste monede virtuale sunt destul de diferite. Una dintre cele mai cunoscute criptomonede care tind la detronarea sa, este tocmai Ripple, o criptomoneda mult mai centralizata intr-un spatiu decentralizat.

Cumpara Ripple

Daca iti doresti sa cumperi Ripple afla ca o poti face foarte usor folosind una dintrele bursele recomandate de noi.

La fel ca si in cazul celorlalte criptomonede, nu este absolut necesar sa detii moneda in cazul in care iti doresti doar sa investesti. Acest lucru te poate salva de o gramada de batai de cap, usurand in special aspectul tehnic al operatiunilor.

Metodele de plata prin care poti cumpara Ripple sunt diverse. Exista optiunea de a cumpara cu card, prin transfer bancar sau chiar prin alte servicii de plata cum ar fi Skrill sau Paypal.

Poti cumpara Ripple de la urmatoarele burse:

Etoro

IqOption

CEX.io

Ce este Ripple

Aceasta este clasificata ca si o criptomoneda, dar in modul in care a fost fondata si bineinteles datorita modului in care opereaza, deoarece tot ceea ce reprezinta Ripple, este destul de diferit fata de piata criptomonedelor. Din aceasta cauza, daca te gandesti sa investesti in Ripple, ai nevoie de o munca de analizare si cercetare destul de serioasa si cea mai buna solutie este sa incepi tocmai cu acest articol.

Ripple, este defapt numele platformei, deoarece defapt protocolul tranzactional este XRP, exact la fel cum Ethereum este numele platformei care faciliteaza operatiunile cu ETH. Ca si alte criptomonede, Ripple se bazeaza pe o retea de registre distribuite si care solicita mai multor parti sa participe la validarea tranzactiilor sale.

In mod clar, asta ajuta la facilitarea operatiunilor din toata lumea, si bineinteles ceea ce este si important, taxele de transfer vor fi cu mult mai mici decat la celelalte monede preferate, cel mai bun exemplu ar fi Bitcoin, criptomoneda care prezinta o problema din acest punct de vedere. Asadar, in comparatie cu alte criptomonede, transferurile XRP se realizeaza extrem de rapid deoarece tipul de asteptare practic nu exista.

Ripple a fost fondata de catre o singura companie, Ripple Labs si continua sa fie administrata de ea si nu de o echipa de programatori asa cum este si cazul Bitcoinului.

De asemenea, nu are o cantitate fluctuanta a monedei sale existente. In timp ce Bitcoin are o continuitate in ceea ce consta cresterea sa cu un maxim prestabilit, Ripple a fost fondata cu o valoare de 100 miliarde de monede din intreaga piata. Acest numar este mentinut fara minare si majoritatea monedelor apartin tocmai companiei sale creatoare, Ripple Labs, numar care atinge aproximativ valoarea de 60 de miliarde de euro.

In schimb, adevarul este ca Ripple Labs incearca cat poate de mult sa exploateze la maxim tehnologia din spatele XRP, special pentru o tranzactionare bancara mult mai facila. In timp ce Bitcoin si alte criptomonede sunt construite pe o separare a tranzactiilor, Ripple dupa cum observi, este exact opusul lor.

Sustinerea bancilor

Cel mai probabil ai auzit in ultima perioada de timp foarte multi dintre cei care tranzactioneaza criptomonede si comentatori financiari facand referire la ideea de legislatie in ceea ce priveste aceasta piata. Desi nu credem asta, totusi este important de stiut faptul ca, multi se ingrijoreaza asupra faptului ca bancile au o problema in ceea ce priveste Bitcoinul si alte asemenea criptomonede. In cazul Ripple, acest lucru nu este deloc probabil sa se intample deoarece tehnologia XRP este sustinuta de unele din cele mai mari instituii financiare din lume precum Santander, UBS, American Express, RBC, Westpac si multe altele. Aceste institutii pot in schimb sa perceapa un comision pentru fiecare tranzactie ceea ce inseamna ca acest tip de control este cel mai important factor de diferentiere pe piata pentru Ripple.

Din foarte multe puncte de vedere, acest lucru este chiar foarte surprinzator deoarece tehnologia blockchain detine un numar mare de beneficii pentru companiile care sunt in masura sa o utilizeze in mod eficient. Cu toate acestea, sustinerea criptomonedelor ca si Ripple este cu siguranta ceva nou si ar trebui sa fie inteleasa de potentialii cumparatori si vanzatori ca fiind ceva avantajos, deoarece ofera institutiilor financiare un control mult mai bun asupra sa decat a celorlalte criptomonede.

In schimb Bitcoin, Ethereum si alte criptomonede asemanatoare sunt in intregime descentralizate si sustinute chiar de milioane de persoane care le mineaza iar asta insemna ca absolut nimeni nu are nici un control asupra lor dar in schimb, Ripple, este controlata de cele mai mari institutii financiare si care ofera o oarecare stabilitate.

Acele servere independente, nu trebuie sa furnizeze exemple de calcule cum ar fi in cazul Bitcoin, ci nodurile XRP au rolul de a valida tranzactiile automat, exact cum fac si bancile de altfel.

Avand in vedere ca acest lucru este combinat cu faptul ca niciodata nu se creeaza noi criptomonede XRP circulatia lor este foarte bine controlata iar acest lucru ii face pe foarte multi sa se gandeasca mai bine la viitorul Ripple si chiar sa se teama de ceea ce inseamna acesta.

Cu ce se diferentiaza Ripple pe piata

Tot controlul asupra retelei Ripple este detinut de entitati particulare cu un rol important, asta insemnand ca au unele abilitati care sunt unice pentru o criptomoneda. Cel care are detractori, se ocupa cel mai mult de „inghetarea sa”.

Astfel, XRP Ledger, reprezinta cea mai buna alternativa in ceea ce consta inghetarea balantelor non-XRP si care pot fi utile pentru intalnirile cerintelor de reglementare sau in timpul investigarii suspicioase a activitatii. In timp ce acest lucru este ceva normal pentru o banca traditionala, foarte multa lume ar spune ca acest lucru este contradictoriu cu adevaratul scop al criptomonedelor in ceea ce consta eliminarea reglemetarilor de orice fel si totodata a supravegherii sale.

In mod efectiv, nodurile Ripple pot limita portofelele virtuale XRP pe o baza individuala sau chiar toate portofelele asociate cu un anumit nod. Acest lucru a putut fii observat in 2015 atunci cand fondatorul Ripple Labs, Jed McCaleb a incercat sa vanda criptomonede Ripple in valoare mai mare de un milion de dolari. Asadar, Ripple Labs a convins Ripple nod si Bitstamp inversarea tranzactiei.

Desi exista aspecte din aceasta poveste care arata faptul ca McCaleb a incalcat contractul de vanzare, deoarece inghetarea a fost posibila in totalitate cu autorizarea centralizata care controleaza proprietarul acestei criptomonede si de a tranzactiona exact asa cum doreste, totusi exista alte preocupari asupra viitorului Ripple. Daca compania fondatoare Ripple, platformele de schimb si bancile pot controla XRP in aceasta situatie, merita ca aceasta criptomoneda sa fie tranzactionata?

Totusi este important sa avem in vedere faptul ca, desi alte criptomonede dau rapoarte complete celor care le detin, Ripple ofera un control mai mare oferind informatii mai de calitate privind controlul sau de mijloc.

Comentariu (1)

  1. Scutaru Nanica feb. 15, 2018

Lasa un raspuns