Putin vorbeste pentru prima data despre monedele digitale

Presedintele rus, Vladimir Putin, a avut primele sale remarci privind moneda Bitcoin, intr-o emisiune cu scop educativ transmisa pe canalul Russia 24.

Surse de stiri locale, printre care Gazeta, sau institutii de stiri operate de stat, cum ar fi RIA sau TASS, au amintit ca Putin isi pastreaza increderea in Banca Centrala a Rusiei si ca aceasta are o pozitie rezonabila privind moneda, explorand aspectele tehnologice fara sa-i respinga posibilele benficii.

In plus, Putin a sustinut ca desi folosirea banilor digitali poate fi problematica, tehnologia poate fi considerata o buna metoda de a gestiona tranzactii.

Bitcoin nu este sustinuta de nimic. Acesti bani nu au o valoare reala si acesta este principalul aspect, marea problema care trebuie luata in seama. Bitcoin nu este legata de nimic si nu este sustinuta.

Putin a continuat:

Nu respingem nimic, dar exista probleme fundamentale privind folosirea acestei monede la scara larga.

Un purtator de cuvant al agentiei prezidentiale a clarificat ca Putin se referea de fapt la monedele digitale in general si nu specific la Bitcoin.

„Este cel mai mare semn privind legalitatea monedei in Rusia” a spus Aleksey Bragin, CEO al ICBIT Trading. „Moneda nu a fost interzisa initial insa era imposibil sa pornesti o afacere cu Bitcoin in Rusia deoarece nu era nicio banca ce era dispusa sa o sustina, iar minarea de bitcoin a fost intotdeauna intr-o zona gri.”

Alti membrii ai comunitatii locale au vazut de asemenea partea pozitiva a discursului, afirmand ca il vad ca pe un pas inainte inspre o acceptare a bitcoin in sistemul financiar rus.

„Chiar daca Putin nu s-a legat de niciun aspect concret conectat cu natura legala a Bitcoin in Rusia, este cu siguranta un semn bun ca guvernul nostru nu vrea sa introduca in ilegalitatea o tehnologie, inainte de a-i acorda atentie si de a face o analiza tehnica temeinica.” a spus Stanislav Ksorukov, CEO al Indacoin.

Ivant Tikhonov, reprezentant al agentiei de stiri rusesti BTCsec ce este specializata in bitcoin si-a exprimat increderea ca declaratiile presedintelui sunt de natura sa dea un avant conversatiei privind suportul guvernamental pentru aceasta tehnologie.

„Un lucru este sigur: Nimeni nu a vorbit despre interdictia bitcoin sau despre necesitatea luarii acestei masuri.”

Anuntul vine ca urmare unui raport ce avea ca scop luarea deciziei de a interzice folosirea monedelor digitale in Rusia.

Comments (No)

Lasa un raspuns