Google poate prezice pretul Bitcoin

Datele de cautare Google pot prezice pretul Bitcoin arata un ultim studiu efectuat in Italia.

Academicienii de la Universitatea din Cagliari au comparat volumul de tranzactionare in dolari cu graficele Google Trends din ultimele 12 luni, pana in Iulie 2015

Rezultatele detaliate in raport arata ca exista o corelare intre numarul de cautari pe anumite cuvinte cheie legate de ‘bitcoin’ si valoarea de piata a monedei digitale.

Stiudiu Pretul Bitcoin

Folosind o tehnica numita Corelarea Pearson, ce arata relatia dintre doua variable pe o scala de la -1 la +1, Martina Matta, Illaria Lunesu si Michele Marchesi au gasit o corelare pozitiva ce este egala cu 0.6. Acest lucru se traduce prin faptul ca volumele de tranzactionare vor urma trendurile de cautare in Google.

Cercetatorii spun ca Google Trends functioneaza ca o buna metoda de a prezice cat de interesata este piata de moneda digitala si astfel, inevitabil, si pretul ei urmand volumul de tranzactii.

Termenii de cautare

Aceasta noua descoperire vine sa sustina studii din istoria recenta ce aratau cum fluctuatii majore in pretul Bitcoin pot fi un efect al volumului de cautari, tweeturi sau share-uri in retelele sociale.

Un alt studiu al departamentului de finante din cadrul Universitatii Niclaus Copernicus din Polonia a demonstrat o teorie pe care multi o considerau deja valabila. Valoarea bitcoin creste exponential cu mentiunile in media si cu numarul de cautari din marile motoare de cautare.

O crestere de 1% in articolele ce mentioneaza bitcoin ar creste pretul monedei cu 0.3%, in timp ce o crestere similara in cautarile Google ar impinge moneda favorabil cu aproximativ 0.5%

Comments (No)

Lasa un raspuns