Criptomonedele au devenit un fenomen global cunoscut de majoritatea oamenilor.

Acest articol urmareste sa explice cateva concepte de baza si sa-i ajute pe cei ce vor a cumpara criptomonede prin modalitati sigure si fara riscuri tehnice.

Ce sunt criptomonedele

Daca dam la o parte toate caracteristicle ‘extra’ cu care fiecare criptomoneda vrea sa se diferentieze si incercam sa reducem la o definitie simpla, aceasta ar fi: Criptomonedele sunt intrari digitale intr-o baza de date pe care nimeni nu o poate modifica fara a indeplini conditii foarte specifice.

Ar putea parea simplu, dar asa se definesc criptomonedele. Este bine de stiut ca desi cuvantul ‘moneda’ exista in constructia semantica, multe criptomonede nu indepinesc o functie monetara (deci nu isi doresc sa fie bani sau instrumente de plata)

Desi sunt putine criptomonede ce se definesc ca bani digitali, aproape toate criptomonedele au o valoare asociata, deci pot fi tranzactionate pentru a obtine un profit.

Iata o lista cu principalele criptomonede exista pe piata in momentul de fata:

Lista Criptomonede

Cum se cumpara criptomonede

Inainte de a prezenta principalele recomandari pentru a cumpara criptomonede este bine sa trecem in revista principalele aspecte de care trebuie sa tineti cont.

Tineti minte ca pretul acestui instrument financiar este foarte volatil. Acesta creste sau scade in functie de o multitudine de factori ce sunt cunoscuti ca fiind foarte influenti cand vine vorba de pretul criptomonedelor.

Printre acestia, poate cei mai importanti sunt: Reglementarile si legiferarile din domeniul criptomonedelor, zvonurile de pe site-urile de specialitate, bresele de securitate descoperite si publicate si chiar tehnologia din spatele anumitor proiecte ce se bazeaza pe propriile cryptocoins.

In acelasi timp, este bine de stiut ca, din experienta ultimilor ani, s-a observat o corelare puternica intre pretul Bitcoin (principala criptomonede ca si capitalizare de piata, raspandire, dar si ca rata de adoptie) si pretul celorlalte criptomonede.

Cu alte cuvinte, daca pretul Bitcoin creste sau scade semnificativ, acesta va da tonul pentru modificari de pret (de cele mai multe ori corelate) si pentru celelalte monede digitale.

Cea mai buna bursa de Criptomonede

Daca vrei sa cumperi criptomonede, afla ca cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin a apela la o bursa de criptomonede.

Aceste burse iti permit sa investesti direct in moneda digital dorita si chiar sa folosesti instrumente financiare complexe (cum ar fi derivatele sau CFD-urile) pentru a obtine un profit mai mare intr-o perioada mai scurta de timp.

Recomandarea noastra este cu siguranta ETORO, care s-a dovedit a fi un partner de incredere pentru investitiile in crypto.

De altfel, este o platforma foarte prietenoasa cu incepatorii, dar in acelasi timp dispune si de functii avansate pe care cunoscatorii le vor gasi foarte utile.

Iata ce criptomonede poti tranzactiona cu aceasta platforma:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ripple (XRP)
 • Dash (DASH)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Stellar Lumens (XLM)
 • NEO (NEO)

Etoro planuieste sa mai adauge multe alte monede la aceasta lista, planul fiind anuntat pana la sfarsitul anului in curs.

Piata de criptomonede este volatilta.
Capitalul tau este expus unor riscuri

CUMPARA CRIPTOMONEDE

Hai sa vedem care sunt bursele recomandate pentru a tranzactiona criptomonede, legal, din Romania:

logo etoro

Etoro Depunere

 • Bursa de renume global
 • Platforma prietenoasa cu utilizatorii noi
 • O selectie foarte diversa de monede virtuale
 • Verificat de instiutii recunoscute precum FCA si CySEC
 • Depunere minima de 200 de dolari

Piata de criptomonede este volatilta.
Capitalul tau este expus unor riscuri

VEZI DETALII

IqOption Bitcoin

Iq Option Depunere Crypto

 • Cea mai bogata oferta de criptomonede
 • Comunitate numeroasa de traderi din jurul platformei
 • Metodele de depunere sunt dintre cele mai diverse
 • Procesare de retrageri foarte rapida
 • Depunere minima de 10 dolari

Capitalul tau este supus unor riscuri
atunci cand investesti in criptomonede

VEZI DETALII

Cex.io logo

Cex Depunere

 • Perfect daca doar vrei sa cumperi cryptocoins
 • Usor de folosit pentru incepatori
 • Stii cat vei plati dinainte sa iti faci cont
 • Taxele pentru retragere sunt aproape inexistente
 • Cumparare de minim 200 de dolari

Piata de criptomonede este volatilta.
Capitalul tau este expus unor riscuri

Investitii in criptomonede si tranzactionare pentru profit

Investitiile in domeniul crypto au starnit interesul tuturor celor care sunt asociati cu domeniul sau care macar au auzit trecator despre posibilitatile recente si povesti cu castiguri spectaculoase.

Desi multe dintre aceste relatari sunt adevarate, lucrurile nu sunt asa de simple precum par la o prima vedere.

In primul rand trebuie mentionat ca similar cu alte feluri de investitii si cele in criptomonede vin cu un grad asociat de risc asa ca nu ar trebui niciodata sa investesti mai mult decat iti permiti sa pierzi.

In acelasi timp, din cauza potentialelor fluctuatii mari de pret in perioade scurte de timp, riscurile tind sa creasca concomitent cu potentialul de castig.

Recomandarea noastra ar fi sa incepi cu tranzactionarea de bitcoin, aceasta fiind una dintre cele mai stabile si reglementate monede, si mai apoi sa te aventurezi in zona altcoin.

Minarea de criptomonede si confirmarea tranzactiilor

Daca ne uitam la mecanismul ce guverneaza bazele de date ale tuturor criptomonedelor vom observa ca este un similar unui sistem de intrari si iesiri dintr-un jurnal, cu mentiunea ca jurnalul este detinut de toata lumea in acelasi timp.

O tranzactie de criptomonede este cu adevarat facuta abia dupa ce a fost confirmata de retea.

Confirmarea tranzactiei este un concept de baza pentru ca atat timp cat o tranzactie nu este confirmata, ea nu exista cu adevarat. Aici intervin cei ce mineaza criptomonede.

Doar minerii pot confirma schimburile de monede, luand tranzactii si confirmand ca sunt legitime pentru ca mai apoi sa le redistribuie in intreaga retea.

Odata confirmate, tranzactiile sunt inscrise in jurnalul denumit blockchain unde pot fi observate si analizate istoric de absolut oricine.

Pentru efortul de a confirma tranzactii, minerii sunt rasplatiti cu o anumita suma de monede.