Casa Alba vrea acces preferential asupra datelor tale criptate

Dezbatarea ce vizeaza criptarea datelor este un punct central de discutie la Washington de mai bine de un an, principalii actori fiind companiile de tehnologie pe de o parte si FBI-ul de cealalta. Cele doua grupuri nu au ajuns inca la un acord si se pare ca o solutie convenabila nu se arata la orizont in viitorul apropiat.

Oficialii guvernamentali ar face insa orice compromis pentru a schimba aceasta stare de fapt dupa cum un document al Casei Albe, recent dat publicitatii de o sursa anonima, il arata. Washington ar promite ca nu va incerca sa legifereze accesul FBI-ului la cheile de criptare atat timp cat companiile vor instala metode alternative (backdoors) prin care agentiile guvernamentale sa poata avea acces la datele de care au nevoie.

„Unii din industrie au indicat ca un semnal impotriva legislatiei este o preconditie a unei colaborari voluntare cu Guvernul Statelor Unite” spune un paragraf din documentul citat ce a fost scris de Consiliul de Securitate al Casei Albe. „Cum ideea unei legiferari pare slab sustinuta, aceasta abordare ar putea ajuta construirea unei cooperari fara a limita optiuni mai largi de politica”

Isasi Casa Alba recunoaste ca putini din industria tehnologica cred ca spaima de lege ar putea forta companiile sa implementeze backdooruri.

FBI-ul s-a aratat foarte nemultumit de decizia Apple cand gigantul tehnologic a setat criptarea iPhone ca optiune default, facand extragerea datelor de pe acesta imposibila pentru politisti. Intr-o scrisoare trimisa catre Barrack Obama, Facebook, Apple, Google si Microsoft au amintit ca introducerea de backdoor-uri ar face produsele lor mai putin sigure si ar contrazice cu principiile legate de drepturile omului si a securitatii informatiei.

Comments (No)

Lasa un raspuns