Agora, piata drogurilor de pe deep web, se inchide dupa mai multe brese de securitate

Platforma dark web Agora a anuntat ca isi va suspenda pe o perioada nedefinita serviciile intr-o incercare de a-si imbunatati securitatea si sistemele de aparare impotriva unor eventuale atacuri.

Site-ul a luat decizia in urma unor studii recente ce au reliefat vulnerabilitati pe care protoculul Tor il are, vulnerabilitati ce ar putea duce la identificarea serverelor site-ului si ai celor ce le opereaza.

Conform multor statistici Agora este cea mai mare piata care opereaza pe dark web cu tranzactii ce insumeaza zeci de milioane de euro anual.

In anuntul online facut de administratori acestia explica motivele si adauga faptul ca au mutat deja serverele in urma detectarii de activiati suspicioase ce le-ar putea deanonimiza adresele de IP.

In acest punct, desi nu avem o solutie pregatita, ar fi neindicat pentru altii sa foloseasca serviciul pentru ca si-ar pune siguranta in pericol.

Administratorii i-au indemnat pe utilizatori sa isi retraga fondurile ramase in portofelele bitcoin de pe Agora in perioada ce urmeaza si sa se abtina de la a mai trimite bitcoin spre adresele special create in conturile lor.

Predecesorul Agora, Silk Road, a fost inchis de FBI in 2013 si administratorul site-ului, Ross Ulbricht, condamnat la inchisoare pe viata la inceputul acestui an.

Comments (No)

Lasa un raspuns